Jump to content
Sign in to follow this  
Friar

Windows sound stuck at 50%

Recommended Posts

Salute

Anyone know how/why my windows sound level will not let me go above 50% and also how do I get it back to 100%?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It takes your current age into account, and thus it tries to prevent you from suffering further loss of hearing ... Windows HearLow (TM)  it's called.

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check what sound device is selected when you right click speaker icon and select Open Volume Mixer.

Try with as many devices disconnected as possible: Maybe one is acting as a mouse wheel?

Can you lower the volume?

Any sound effects activated? Dolby, or ... Atmos?  

Check device manager, remove all sound devices, reboot and let windows discover and install them again? 

In other words: Basically, I have no idea!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, FoolTrottel said:

It takes your current age into account, and thus it tries to prevent you from suffering further loss of hearing ... Windows HearLow (TM)  it's called.

Where else can you get technical support that calls you an old fart too?:salute:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DD_Arthur said:

Where else can you get technical support that calls you an old fart too?:salute:

Technical support for moving a slider? You kiddin'?? How old are you then? :shaunv2:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, FoolTrottel said:

Technical support for moving a slider? You kiddin'?? How old are you then? :shaunv2:

See?  World class technical support that also calls you a git!  Bill Gates eat yer' heart out!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorted it, it was a combination of a couple of settings between Windows and another application

thanks guys.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got the same issue again grr....why did'nt I list properly what I did to fix it!!!

 

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorted it - the above post gave me a clue as to what it was. It was SimHub setting that needed to be changed. Must have been Windows Update the changed things. Thats the only recent change since the last time I played.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...