Jump to content
Sign in to follow this  
Sweper

Connection problems

Recommended Posts

Last three weeks, or maby shorter time, I have got problem to load the missions in BG´s co-ops. This only happen on bg.servegame on ubizoo or other co-ops during the week when BG is hosting.

When Friar or TOAD hosting, or sombody else, or on the dogs.servegame, there is no such problem. First misson takes not so long time to download but after a couple mission I dont even get in to the game any more.

Jediteo who is in the same country, 250km away from me, has no problem he told me on saturadays co-op.

It seems that my "line" to Canada is interupted in some way that I dont understand. This was not a problem before!

Anybody have a clue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last three weeks, or maby shorter time, I have got problem to load the missions in BG´s co-ops. This only happen on bg.servegame on ubizoo or other co-ops during the week when BG is hosting.

When Friar or TOAD hosting, or sombody else, or on the dogs.servegame, there is no such problem. First misson takes not so long time to download but after a couple mission I dont even get in to the game any more.

Jediteo who is in the same country, 250km away from me, has no problem he told me on saturadays co-op.

It seems that my "line" to Canada is interupted in some way that I dont understand. This was not a problem before!

Anybody have a clue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim, I bought more memory couple of month ago. The only thing I know for sure I have changed with the game is that now I am not using the CD anymore. Could that be the problem? Slower loading of aircrafts etc.?

Swep

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim, I bought more memory couple of month ago. The only thing I know for sure I have changed with the game is that now I am not using the CD anymore. Could that be the problem? Slower loading of aircrafts etc.?

Swep

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem a while ago and it seems the bios update I performed with the help of Ash (cheers mate) helped quite a bit, just a thought and have you tried

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem a while ago and it seems the bios update I performed with the help of Ash (cheers mate) helped quite a bit, just a thought and have you tried

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swep,

Try http://www.speedtest.net/ and pick a server from Canada and see what speeds you get. Then post here and we can compare to see if it's your ISP.

p.s. Here was my result to Edmonton, Alberta CA.

520627181.png

A ping of 169ms ain't too shabby.

Tell us yours.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swep,

Try http://www.speedtest.net/ and pick a server from Canada and see what speeds you get. Then post here and we can compare to see if it's your ISP.

p.s. Here was my result to Edmonton, Alberta CA.

520627181.png

A ping of 169ms ain't too shabby.

Tell us yours.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim, I bought more memory couple of month ago. The only thing I know for sure I have changed with the game is that now I am not using the CD anymore. Could that be the problem? Slower loading of aircrafts etc.?

Swep

Don't think that would have anything to do with it Sven.

:bg:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim, I bought more memory couple of month ago. The only thing I know for sure I have changed with the game is that now I am not using the CD anymore. Could that be the problem? Slower loading of aircrafts etc.?

Swep

Don't think that would have anything to do with it Sven.

:bg:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe try and cleanup your \Missions\Net\cache folder?

That is a great idea. Just delete the whole file Sven. I do it periodically. Also do you run a registry cleaner? I run a program called Easy Cleaner by Toni Arts every couple of weeks. It is a mild utility but keeps the registry nice and lean.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe try and cleanup your \Missions\Net\cache folder?

That is a great idea. Just delete the whole file Sven. I do it periodically. Also do you run a registry cleaner? I run a program called Easy Cleaner by Toni Arts every couple of weeks. It is a mild utility but keeps the registry nice and lean.

Share this post


Link to post
Share on other sites

~S~ mates and thanks for your input!

First I did a connection test. Seems that the Edmonton ping time is what I normally have on co-op´s:

Closest

520646663.png

Edmonton Canada

520647711.png

Then I cleaned the cache folder. Did not know about that one.

I do defrag my hd regulary. Latest was a day befor ubizoo co-op.

Jim, sure like to do a register clean-up. I have been a bit scared to use those programs, but with your help ...! I am on comms all day with my speakers tuned up since I watching BO all day.

Cheerio

Swep

Share this post


Link to post
Share on other sites

~S~ mates and thanks for your input!

First I did a connection test. Seems that the Edmonton ping time is what I normally have on co-op´s:

Closest

520646663.png

Edmonton Canada

520647711.png

Then I cleaned the cache folder. Did not know about that one.

I do defrag my hd regulary. Latest was a day befor ubizoo co-op.

Jim, sure like to do a register clean-up. I have been a bit scared to use those programs, but with your help ...! I am on comms all day with my speakers tuned up since I watching BO all day.

Cheerio

Swep

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know what you mean Sven. I once ran a program called Crap Cleaner. It messed my computer up so bad and knocked out my Internet connection, I had to reformat. Then I knew why they called it Crap Cleaner.

Once you have Easy Cleaner installed, let me know and I will jump on TS.

:bg: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know what you mean Sven. I once ran a program called Crap Cleaner. It messed my computer up so bad and knocked out my Internet connection, I had to reformat. Then I knew why they called it Crap Cleaner.

Once you have Easy Cleaner installed, let me know and I will jump on TS.

:bg: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed and ready to go!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed and ready to go!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know what you mean Sven. I once ran a program called Crap Cleaner. It messed my computer up so bad and knocked out my Internet connection, I had to reformat. Then I knew why they called it Crap Cleaner.

Once you have Easy Cleaner installed, let me know and I will jump on TS.

:bg:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know what you mean Sven. I once ran a program called Crap Cleaner. It messed my computer up so bad and knocked out my Internet connection, I had to reformat. Then I knew why they called it Crap Cleaner.

Once you have Easy Cleaner installed, let me know and I will jump on TS.

:bg:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×